Šalamounské řezy s rumem

Ingredience

440gkrupicový cukr
250mlvoda
250gmáslo
2PLkakao
1 baleníkypřicí prášek
300gpolohrubá mouka
4vejce
80mlrum
hrstkokos

Postup přípravy

Cukr, 250ml vody, máslo a kakao ohřejte, aby se vše spojilo, ale směs nesmí projít varem.

Z hrnce poté odeberte 100 ml směsi a smíchejte ji s rumem.

Do zbytku pak dejte vejce, mouku s práškem do pečiva a promíchejte.

Takto připravenou směs nalijte na plech a pečte přibližně 25 minut.

Ihned po upečení polijte buchtu směsí, kterou jste si dali stranou.

Buchtu poté můžete posypat například kokosem, skvěle pak řezy chutnají vychlazené a se šlehačkou.

Dobrou chuť.

Inspirace čerpána zde

Fotogalerie