Švestková buchta

Ingredience

2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekcukr krupice
1 hrnekmléka
1/2 hrnkuolej (máslo)
2vejce
1prášek do pečiva
1vanilkový cukr
švestky
skořice na posyp

Postup přípravy

Smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřicí prášek do pečiva.

Přidejte mléko, vejce, olej a dobře promíchejte.

Omyjte švestky a vypeckujte.

Naskládejte je na těsto a jemně zaprašte skořicí.

Vložte do předehřáté trouby na 180C a pečte asi 25 minut.

Tip: Já na čas nehledím. Zásadně se řídím tím, že do buchty zapíchnu špejli a až ji vytáhnu čistou, je hotovo. Buchtu dám chladit na balkon a hlídám ji před nedočkavci.

Dobrou chuť.

Fotogalerie