Buchta s příchutí čaje Earl Grey a máslovým krémem

Těsto

250ghladká mouka
špetkasůl
1,5 lžičkaprášek do pečiva
1/2 lžičkajedlá soda
1 lžičkacitronová kůra
3 sáčkyčaj Earl Grey
3vejce
150gcukr krupice
120gmáslo
1 lžičkavanilkový extrakt
240mlpodmáslí

Poleva

200gkrémový sýr Philadelphia
50gmásla
60gcukr moučka
1 lžičkavanilkový extrakt
1 lžičkacitronová kůra
2 lžičkycitronová šťáva

Postup přípravy

Do mísy prosejte mouku, přidejte špetku soli, prášek do pečiva, jedlou sodu, citronovou kůru a čaj.

Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé nadýchané pěny.

Zašlehejte máslo, vanilku i podmáslí.

Obě směsi smíchejte a hladké těsto poté nalijte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.

Vložte do trouby a pečte asi 20 minut dozlatova.

Na konci pečení proveďte test špejlí (těsto se nesmí lepit).

Krémový sýr vyšlehejte se změklým máslem, moučkovým cukrem, vanilkou, citronovou kůrou i šťávou do jemné nadýchané konzistence.

Než buchta úplně vychladne, dejte krém na chvilku do lednice.

Na vychladlý moučník rozetřete krém.

Dobrou chuť.

Inspirace čerpána zde

Fotogalerie