| 250g | hladká mouka |
| špetka | sůl |
| 1,5 lžička | prášek do pečiva |
| 1/2 lžička | jedlá soda |
| 1 lžička | citronová kůra |
| 3 sáčky | čaj Earl Grey |
| 3 | vejce |
| 150g | cukr krupice |
| 120g | máslo |
| 1 lžička | vanilkový extrakt |
| 240ml | podmáslí |
| 200g | krémový sýr Philadelphia |
| 50g | másla |
| 60g | cukr moučka |
| 1 lžička | vanilkový extrakt |
| 1 lžička | citronová kůra |
| 2 lžičky | citronová šťáva |
Do mísy prosejte mouku, přidejte špetku soli, prášek do pečiva, jedlou sodu, citronovou kůru a čaj.
Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé nadýchané pěny.
Zašlehejte máslo, vanilku i podmáslí.
Obě směsi smíchejte a hladké těsto poté nalijte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.
Vložte do trouby a pečte asi 20 minut dozlatova.
Na konci pečení proveďte test špejlí (těsto se nesmí lepit).
Krémový sýr vyšlehejte se změklým máslem, moučkovým cukrem, vanilkou, citronovou kůrou i šťávou do jemné nadýchané konzistence.
Než buchta úplně vychladne, dejte krém na chvilku do lednice.
Na vychladlý moučník rozetřete krém.
Dobrou chuť.
Inspirace čerpána zde