Mrkvová buchta s bílou polevou

Ingredience

3vejce
1 hrnekcukr krupice
2 hrnkypolohrubé mouky
3střední mrkev
1/2 hrnkumásla
1/2 hrnkumléka
1prášek do pečiva
špetkasůl
1 lžičkaskořice
1 hrstrozinky

Poleva

1zakysaná smetana
1plnotučný tvaroh ve vaničce
2 lžícecukr mouka

Postup přípravy

Vejce rozklepněte a oddělte bílky a žloutky. Šlehejte žloutky s cukrem.

Přidejte najemno nastrouhanou mrkev, mouku, mléko, máslo, prášek do pečiva, skořici a rozinky.

Z bílků a soli vyšlehejte sníh a ručně ho vmíchejte do těsta.

Vymažte plech máslem, vysypte moukou a nalijte těsto.

Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 25 minut.

Po vychladnutí promíchejte zakysanou smetanu, tvaroh a cukr moučka. Nalijte na těsto a rozetřete.

Tip: Já na čas nehledím. Zásadně se řídím tím, že do buchty zapíchnu špejli a až ji vytáhnu čistou, je hotovo. Buchtu dám chladit na balkon a hlídám ji před nedočkavci.

Dobrou chuť.

Inspirace čerpána zde

Fotogalerie