| 2x2 ks | buřt |
| 2x1 ks | cibule |
| 2x2 ks | velké brambory |
| 2x2 lžíce | mletá sladká paprika |
| 3 ks | bobkový list |
| 2 lžička | sůl |
| 2 lžička | majoránka |
| 4 plátky | chléb |
| 1,5 litru | vařící vody |
| sádlo na osmahnutí cibule | |
| kečup |
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Buřty nakrájíme na kostičky. Brambory ostrouháme a nakrájíme na kostičky.
Z důvodu množství následující provedeme 2x.
Na pánvi na sádle lehce osmahneme cibuli nakrájenou najemno, přidáme na kostičky nakrájené buřty a brambory. Přidáme mletou papriku a za minutu přesypeme do hrnce.
Osolíme, přidáme mletý pepř, majoránku, bobkový list a zalijeme vařící vodou (1,5 litru). Chvíli podusíme, dokud nebudou brambory měkké.
Nakonec přidáme asi 3 lžíce ostrého kečupu a 4 krajíce chleba natrhané na malé kousky bez kůrky. Odstavíme z ohně a necháme rozpustit chleba.
Buřt guláš podáváme teplý s čerstvým pečivem.
Dobrou chuť.