Buřt guláš

Ingredience

2x2 ksbuřt
2x1 kscibule
2x2 ksvelké brambory
2x2 lžícemletá sladká paprika
3 ksbobkový list
2 lžičkasůl
2 lžičkamajoránka
4 plátkychléb
1,5 litruvařící vody
sádlo na osmahnutí cibule
kečup

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Buřty nakrájíme na kostičky. Brambory ostrouháme a nakrájíme na kostičky.

Z důvodu množství následující provedeme 2x.

Na pánvi na sádle lehce osmahneme cibuli nakrájenou najemno, přidáme na kostičky nakrájené buřty a brambory. Přidáme mletou papriku a za minutu přesypeme do hrnce.

Osolíme, přidáme mletý pepř, majoránku, bobkový list a zalijeme vařící vodou (1,5 litru). Chvíli podusíme, dokud nebudou brambory měkké.

Nakonec přidáme asi 3 lžíce ostrého kečupu a 4 krajíce chleba natrhané na malé kousky bez kůrky. Odstavíme z ohně a necháme rozpustit chleba.

Buřt guláš podáváme teplý s čerstvým pečivem.

Dobrou chuť.

Fotogalerie