Bábovková roláda

Ingredience na těsto

250ghladká mouka
140gměkký tvaroh
80gmáslo
70gmoučkový cukr
1 balenívanilkový cukr
1ksvejce
1 baleníprášek do pečiva
1 lžičkacitronová kůra
1 lžícerum

Ingredience na náplň

5 lžicpovidlí
1tvaroh rozmíchaný s cukrem a lžící pudinku

Postup přípravy

Všechny ingredience na těsto dobře zpracujeme v hladké těsto a vyválíme do obdélníku. Polovinu delší části obdélníku potřeme povidly, druhou polovinu tvarohem.

Zamotáme do závinu (začneme povidlovou stranou), který pak přeneseme do vymazané a vysypané bábovkové formy.

Pečeme v předehřáté troubě asi 3/4 hodiny - vyzkoušíme špejlí, nesmí se na ní těsto lepit.

Jelikož jsou tvarohy různě řídké, můžeme přidat do těsta trošku mléka nebo naopak mouky, aby nebylo lepivé.

Dobrou chuť.

Fotogalerie