Burrito

Ingredience

1středně velká cibule
0,5červené feferonky
2velká kuřecí prsa bez kůže a kostí
2 lžíceoleje
2 lžičkymletého koriandru
1 lžičkařímského kmínu
200gkonzervovaných (černých) fazolí
100gkonzervované nebo mražené kukuřice
400gkonzervovaných rajčat
3 lžícenasekaného čerstvého koriandru (není nutné)
1 lžičkacukru
100gčedaru
sůl, pepř
6tortill
zakysaná smetana

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, feferonku zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno nebo na proužky.

Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky.

V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli dosklovata, pak přidáme feferonku, římský kmín a minutu smažíme.

Do pánve přidáme kuřecí maso, osolíme a opepříme a necháme ze všech stran zatáhnout. Přidáme fazole, kukuřici, rajčata, nasekaný koriandr a cukr, promícháme a necháme 20 minut probublávat. Dochutíme solí a pepřem.

Na střed tortill nastrouháme sýr, rozdělíme náplň a zabalíme (spodní stranu, pak horní, nakonec boky). Můžeme zabalit do alobalu.

Podáváme se zakysanou smetanou.

Je možné zapéct - se sýrem uvnitř či nahoře. Pečeme při 190 °C asi 10 minut.

POZNÁMKA Možno podávat také s rýží.

Dobrou chuť.

Fotogalerie