Borůvková bublanina

Ingredience

4vejce
200gcukr krupice
80gmásla
100mlmléka
300gpolohrubé mouky
2 lžičkyprášku do pečiva
1vanilkový cukr
1 lžičkacitronové kůry
špetkasůl
0.5 litruborůvek

Drobenka

50gmásla
50gcukr krystal
100ghrubé mouky

Postup přípravy

Vejce rozklepněte a oddělte bílky a žloutky. Šlehejte žloutky s cukrem, mlékem a rozpuštěným máslem. Přimíchejte mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a citronovou kůru. Z bílků a soli vyšlehejte sníh a ručně ho vmíchejte do těsta. Vymažte plech máslem, vysypte moukou a nalijte těsto. Posypte umytými borůvkami (nebo vypeckovanými třešněmi).

Z másla, cukru a hrubé mouky rukou vypracujte drobenku a posypte jí buchtu. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 35 minut.

Tip: Já na čas nehledím. Zásadně se řídím tím, že do buchty zapíchnu špejli a až ji vytáhnu čistou, je hotovo. Buchtu dám chladit na balkon a hlídám ji před nedočkavci.

Inspirace na recept čerpána z Vlasty.

Dobrou chuť.

Fotogalerie