Bábovka z Vídeňské kavárny

Ingredience

225gmásla
1 hrnekcukru krystal
4ksvejce
1 lžičkacitronové kůry
2 hrnkyhladké mouky
špetkasoli
1ksvanilkový cukr
2 lžičkyprášku do pečiva
1 hrnekmletého máku
0.5 hrnkumléka
2 lžícerumu

Postup přípravy

Máslo rozehřát v mikrovlnce a našlehat ho do hladka. Zašlehat cukr. Po jednom přidávat vejce, každé dobře zašlehat. Přidat citronovou kůru a namletý mák. V misce smíchat hladkou mouku, prášek do pečiva, sůl a vanilkový cukr. Ohřát mléko na pokojovou teplotu a přilít rum. Nasypat polovinu mouky a nalít polovinu mléka k máslu a zašlehat.

Potom dosypat zbytek mouky a zbytek mléka a šlehat alespoň 3 minuty. Vymazat bábovkovou formu máslem, vysypat moukou, přebytek mouky vysypat. Těsto nalít do formy a dát do předehřáté trouby na 180°C.

Péct tak dlouho, dokud zapíchnutá špejle není po vyjmutí čistá. Potom odnést na balkon, po 10 minutách vyklopit na talíř a nechat vychladnout úplně.

Dobrou chuť.

Fotogalerie