| 225g | másla |
| 1 hrnek | cukru krystal |
| 4ks | vejce |
| 1 lžička | citronové kůry |
| 2 hrnky | hladké mouky |
| špetka | soli |
| 1ks | vanilkový cukr |
| 2 lžičky | prášku do pečiva |
| 1 hrnek | mletého máku |
| 0.5 hrnku | mléka |
| 2 lžíce | rumu |
Máslo rozehřát v mikrovlnce a našlehat ho do hladka. Zašlehat cukr. Po jednom přidávat vejce, každé dobře zašlehat. Přidat citronovou kůru a namletý mák. V misce smíchat hladkou mouku, prášek do pečiva, sůl a vanilkový cukr. Ohřát mléko na pokojovou teplotu a přilít rum. Nasypat polovinu mouky a nalít polovinu mléka k máslu a zašlehat.
Potom dosypat zbytek mouky a zbytek mléka a šlehat alespoň 3 minuty. Vymazat bábovkovou formu máslem, vysypat moukou, přebytek mouky vysypat. Těsto nalít do formy a dát do předehřáté trouby na 180°C.
Péct tak dlouho, dokud zapíchnutá špejle není po vyjmutí čistá. Potom odnést na balkon, po 10 minutách vyklopit na talíř a nechat vychladnout úplně.
Dobrou chuť.