Koňaková bábovka s kakaem

Ingredience

4vajíčka
200gcukru krystal
1ksvanilkový cukr
400gpolohrubé mouky
200 mlrozpuštěného másla
200 mlvaječného koňaku
1ksprášek do pečiva
2 lžícekakaa
špetka soli

Postup přípravy

Vyšleháme žloutky s oběma cukry, přikapáváme za stálého šlehání olej a koňak. Přisypeme a lehce vmícháme mouku s prdopečem, přidáme špetku soli, a nakonec zjemníme vyšlehaným sněhem z bílků.

Oddělíme 1/3 těsta, obarvíme jí kakaem.

Do vymazané a moukou vysypané formy vlijeme část světlého těsta, na něj dáme kakaem obarvené těsto a zalijeme zbytkem světlého těsta.

V předehřáté troubě pečeme na 180°C asi 40min (až se na špejli nelepí těsto).

Dobrou chuť.