| 350g | mletý mák |
| 3ks | jablka |
| 6 | vejce |
| 350g | polotučná tvaroh |
| 1 balíček | prášek do pečiva |
| 1.5 lžička | skořice |
| 80g | třtinový cukr |
| 120g | švestková pavidla |
| 1 špetka | sůl |
Neoloupaná jablka nastrouhejte najemno a vymačkejte z nich přebytečnou tekutinu.
Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh.
Žloutky prošlehejte s cukrem.
Přidejte povidla a všechny zbývající suroviny kromě bílkového sněhu a pořádně promíchejte.
Nakonec opatrně zapracujte i sníh.
Rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 35 minut při 170°C.
Dobrou chuť.
Inspirace čerpána zde