250g | hladká mouka |
špetka | sůl |
1,5 lžička | prášek do pečiva |
1/2 lžička | jedlá soda |
1 lžička | citronová kůra |
3 sáčky | čaj Earl Grey |
3 | vejce |
150g | cukr krupice |
120g | máslo |
1 lžička | vanilkový extrakt |
240ml | podmáslí |
200g | krémový sýr Philadelphia |
50g | másla |
60g | cukr moučka |
1 lžička | vanilkový extrakt |
1 lžička | citronová kůra |
2 lžičky | citronová šťáva |
Do mísy prosejte mouku, přidejte špetku soli, prášek do pečiva, jedlou sodu, citronovou kůru a čaj.
Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé nadýchané pěny.
Zašlehejte máslo, vanilku i podmáslí.
Obě směsi smíchejte a hladké těsto poté nalijte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.
Vložte do trouby a pečte asi 20 minut dozlatova.
Na konci pečení proveďte test špejlí (těsto se nesmí lepit).
Krémový sýr vyšlehejte se změklým máslem, moučkovým cukrem, vanilkou, citronovou kůrou i šťávou do jemné nadýchané konzistence.
Než buchta úplně vychladne, dejte krém na chvilku do lednice.
Na vychladlý moučník rozetřete krém.
Dobrou chuť.
Inspirace čerpána zde