Švestková bublanina s mákem

Ingredience

2vejce
1/2 hrnkucukru krupice
1/2 hrnkumásla
1 a 1/2hrnku polohrubé mouky
1 hrnekmletého máku
1 hrnekmléka
1prášku do pečiva

Navrch

švestky
1vanilkový cukr
skořice

Postup přípravy

Vyšleháme do pěny vejce s cukrem a máslem.

Postupně promíchané sypké suroviny spolu s mlékem přimícháme do vyšlehané pěny. Hotové těsto nalijeme do připravené formy a rozetřeme.

Na povrch koláče naskládáme připravené švestky. Posypeme vanilkovým cukrem a zaprášíme skořicí.

Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut.

Tip: Já na čas nehledím. Zásadně se řídím tím, že do buchty zapíchnu špejli a až ji vytáhnu čistou, je hotovo. Buchtu dám chladit na balkon a hlídám ji před nedočkavci.

Dobrou chuť.

Inspirace čerpána zde

Fotogalerie