Citronová bábovka hotelu Ritz

Ingredience

3 hrnkyhladké mouky
0.5prášku do pečiva
0.5 lžičkasoli
1 hrnekmásla
5ksvejce
1,25 hrnkuplnotučného mléka
6 lžiccitronové šťávy
3 lžičkycitronové kůry
2 hrnkycukru krystal

Postup přípravy

Mouku přesejte do mísy a přisypte sůl a prášek do pečiva. V mixéru utřete máslo s cukrem. Postupně přidávejte vejce a třete do hladka.

Do tekutých ingrediencí střídavě přisypávejte suché ingredience a přilévejte mléko. Po každém přidání pomalu promíchejte. Nakonec přidejte citronovou šťávu a kůru.

Těsto přelijte do vymazané formy. Pečte asi 55 minut a poté otestujte špejlí. Vyjměte z trouby, nechte asi 15 minut odpočívat, nakonec bábovku vyklopte a nechte vychladnout úplně.

Vložte do předehřáté trouby na 180C a pečte asi 30 minut.

Dobrou chuť.