2x2 ks | buřt |
2x1 ks | cibule |
2x2 ks | velké brambory |
2x2 lžíce | mletá sladká paprika |
3 ks | bobkový list |
2 lžička | sůl |
2 lžička | majoránka |
4 plátky | chléb |
1,5 litru | vařící vody |
sádlo na osmahnutí cibule | |
kečup |
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Buřty nakrájíme na kostičky. Brambory ostrouháme a nakrájíme na kostičky.
Z důvodu množství následující provedeme 2x.
Na pánvi na sádle lehce osmahneme cibuli nakrájenou najemno, přidáme na kostičky nakrájené buřty a brambory. Přidáme mletou papriku a za minutu přesypeme do hrnce.
Osolíme, přidáme mletý pepř, majoránku, bobkový list a zalijeme vařící vodou (1,5 litru). Chvíli podusíme, dokud nebudou brambory měkké.
Nakonec přidáme asi 3 lžíce ostrého kečupu a 4 krajíce chleba natrhané na malé kousky bez kůrky. Odstavíme z ohně a necháme rozpustit chleba.
Buřt guláš podáváme teplý s čerstvým pečivem.
Dobrou chuť.