Barokní řezy

Těsto

450 gmouka polohrubá
200gcukr moučka
4 ksžloutky
250gmáslo
0.5 ksprášek do pečiva

Náplň

4PLdžem
0,7kgjablka
4 ksbílky
100gcukr moučka
1 lžičkaskořice
3 lžičkycitrónové šťávy

Postup přípravy

Do mísy si nakrájíme změklé máslo, prosejeme mouku spolu s kypř. práškem, moučkový cukr, žloutky a rukama vypracujeme těsto.

Část těsta, asi tak akorát do ruky, si odložíme do chladničky, aby trochu ztuhlo. Plech si vymažeme máslem a rukama roztáhneme těsto. Na těsto si rozetřeme džem. Jelikož jsme měli sladká jablka a chtělo to trochu kyselosti, dala jsem domácí rybízový (nevařený). Kdo má kyselé jablka, může dát sladký nebo potom to vyvážit cukrem v jablkách.

Jablka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a nastrouháme nahrubo. Vrch pokapat šťávou z citronu, posypat skořicí (vanilkovým cukrem apod.). Vyšlehat si z bílků a práškového cukru sníh. Natřít na jablka. A už jen ten kousek těsta, který jsme si odložili nastrouhat (na velkém struhadle jako jablka) na sníh z bílků. Nebo rozválet, nakrájet pásy a ty poskládat křížem.

Pečeme na 180 ° C cca 40 min.

Dobrou chuť.

Inspirace čerpána zde

Fotogalerie