Dukátové buchtičky s pudinkovým krémem

Těsto

500 gpolohrubé mouky
0,5droždí
2x100 gmásla
2 lžícecukru
300 mlmléka
1vejce

Krém

7,5 dlmléka
1vanilkový cukr
3 lžícecukru krupice
1vanilkový pudinkový prášek
2 lžícerumu

Postup přípravy

Buchty:

Do půllitrového hrnku nalijeme mléko a ohřejeme ho v mikrovlnce (cca 45 vteřin). Do mléka přidáme 2 lžíce cukru a najemno nadrobíme droždí. Vše zamícháme a necháme vykynout, až se udělá čepice (cca 20 minut).

V mikrovlnce necháme rozpustit 100g másla a smícháme ho s droždím, moukou a vejcem. Těsto vypracujeme hnětačem a dáme kynout, což u mě znamená posypat povrch těsta hladkou moukou, přikrýt utěrkou a celou mísu postavit na hrnec s teplou vodou. Po 30-60 minutách můžeme pokračovat.

V hrnku si rozpustíme druhou část másla. Vymažeme pekáč a pokládáme jednotlivé buchty na plech. Já to dělám lžící namočenou v másle. Navíc jednotlivé buchty potíráme máslem, aby se nelepily k sobě. Pokud nám nějaké máslo zbude, nalijeme ho na buchty.

Pekáč s buchtičkami dáme do trouby na 60° na 20 min. vykynout, pak zvýšíme na 180° a pečeme dozlatova cca. 35 min. Cca 10 minut po zvýšení teploty začneme připravovat krém.

Krém:

Do hrnce nalijeme ½ litru mléka a přivedeme do varu. Mezitím si do hrnku nalijeme ¼ litru studeného mléka a rozpustíme v něm pudink, 3 lžíce cukru, vanilkový cukr a 2 lžíce rumu.

Do vroucího mléka vlijeme směs a povaříme cca 2-3 minuty (až to zhoustne).

Dobrou chuť.

Fotogalerie