300g | vepřové maso |
1ks | mrkev |
1ks | červená řepa |
1ks | cibule |
1ks | petržel |
150g | čerstvé zelí |
1 lžíce | rajský protlak |
1 lžička | soli |
2 listy | bobkového listu |
20g | másla |
1 kelímek | zakysaná smetana |
3ks | brambor |
4 kuličky | pepře |
4 kuličky | nové koření |
1 snítka | kopru |
Maso dáme do hrnce a zalijeme vodou, přidáme nové koření, bobkový list, sůl a celý pepř. Vaříme, až je maso měkké. Zvlášť ve slupce uvaříme červenou řepu.
Zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou mrkev a mírně osmahneme, poté zalijeme vývarem a přidáme nakrájené zelí, brambory, petržel, cibuli.
Až je zelenina téměř hotová přidáme rajský protlak, nakrájenou či hrubě nastrouhanou červenou řepu a maso na kostičky.
Dosolíme, zakápneme citronem a necháme chvíli provařit.
Na talíři zdobíme kysanou smetanou a sekaným koprem.
Dobrou chuť.