| 300g | vepřové maso |
| 1ks | mrkev |
| 1ks | červená řepa |
| 1ks | cibule |
| 1ks | petržel |
| 150g | čerstvé zelí |
| 1 lžíce | rajský protlak |
| 1 lžička | soli |
| 2 listy | bobkového listu |
| 20g | másla |
| 1 kelímek | zakysaná smetana |
| 3ks | brambor |
| 4 kuličky | pepře |
| 4 kuličky | nové koření |
| 1 snítka | kopru |
Maso dáme do hrnce a zalijeme vodou, přidáme nové koření, bobkový list, sůl a celý pepř. Vaříme, až je maso měkké. Zvlášť ve slupce uvaříme červenou řepu.
Zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou mrkev a mírně osmahneme, poté zalijeme vývarem a přidáme nakrájené zelí, brambory, petržel, cibuli.
Až je zelenina téměř hotová přidáme rajský protlak, nakrájenou či hrubě nastrouhanou červenou řepu a maso na kostičky.
Dosolíme, zakápneme citronem a necháme chvíli provařit.
Na talíři zdobíme kysanou smetanou a sekaným koprem.
Dobrou chuť.