Ukrajinský boršč

Ingredience

300gvepřové maso
1ksmrkev
1ksčervená řepa
1kscibule
1kspetržel
150gčerstvé zelí
1 lžícerajský protlak
1 lžičkasoli
2 listybobkového listu
20gmásla
1 kelímekzakysaná smetana
3ksbrambor
4 kuličkypepře
4 kuličkynové koření
1 snítkakopru

Postup přípravy

Maso dáme do hrnce a zalijeme vodou, přidáme nové koření, bobkový list, sůl a celý pepř. Vaříme, až je maso měkké. Zvlášť ve slupce uvaříme červenou řepu.

Zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou mrkev a mírně osmahneme, poté zalijeme vývarem a přidáme nakrájené zelí, brambory, petržel, cibuli.

Až je zelenina téměř hotová přidáme rajský protlak, nakrájenou či hrubě nastrouhanou červenou řepu a maso na kostičky.

Dosolíme, zakápneme citronem a necháme chvíli provařit.

Na talíři zdobíme kysanou smetanou a sekaným koprem.

Dobrou chuť.

Fotogalerie