Švédské kuřecí

Ingredience

4kuřecí prsní řízky
1velká cibule
20dkgkrájené anglické slaniny
25dkgcihly 30 vcelku
1 kelímekzakysané smetany
Sůl
Pepř
Oregano nebo Provencálské koření
1 lžícekečupu

Postup přípravy

Na pánvi osmahnout do sklovata na drobno nakrájenou cibulku, přidat nakrájenou slaninu a restovat, potom přidat nakrájené kuřecí a restovat do zlatova (trvá to dlouho, pustí vodu).

Přesypat na pekáč, osolit a opepřit.

V hrnku smíchat zakysanou smetanu, velkou špetku oregana, kečup a vodu (2cm na dně hrníčku). Zamíchat a nalít na maso.

Posypat strouhanou cihlou a dát do 180°C předehřáté trouby zapéct.

Hotovo je, když cihla zhnědla.

Podáváme s rýží, bramborami nebo kroketami.

Dobrou chuť.

Fotogalerie