Špagety s tuňákem

Ingredience

400gsterilovaná rajčata
160gtuňák steak ve vlastní šávě nebo v oleji (1 konzerva)
4 stroužkyčesneku
1 baleníšpaget
sůl dle chuti
3 špetkytymiánu
1lžička cukru (není nutné)
1 lžíceolivového oleje
10gmásla

Postup přípravy

Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a přidáme nadrobno nakrájený česnek.

Mírně osmahneme, poté přidáme rajčata, tymián, cukr a špetku soli. Necháme probublávat na pánvi a občas promícháme.

Mezitím dáme vařit vodu a dle návodu připravíme špagety na skus.

Dvě minuty před dovařením špaget přidáme do pánve s rajčaty okapaného tuňáka a necháme 2 minuty povařit, dle potřeby dosolíme.

Scedíme špagety, vrátíme je do hrnce a hned k nim přilijeme hotovou omáčku a promícháme. Ihned podáváme.

Dobrou chu.

Fotogalerie