Pomerančovo-citronová buchta s čokoládou

Ingredience

300gpolohrubé mouky
1prášek do pečiva
250gcukru krystal
4vejce
1ksvanilkový cukr
1dlvody
1dlrozpuštěného másla
šťáva z 1 citronu
1pomeranč
1,5 lžičkycitronové kůry
1 tabulkačokolády

Postup přípravy

Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté přidáme vodu, olej, mouku, kypřící prášek, citronovou kůru, šťávu z citrónu a řádně prošleháme.

Zvlášť si vyšleháme sníh z bílků a opatrně již ručně vmícháme do směsi.

1/2 hotové směsí nalijeme do dortové formy, přidáme na malé kousky rozkrájený pomeranč a poházíme polámanou čokoládu. Nakonec přelijeme druhou polovinou směsi.

Dáme do předehřáté trouby na 180°C, pečeme cca 30 minut (jakmile je se těsto na špejli nelepí, vyndat z trouby).

Dobrou chuť.