Švestková buchta

Ingredience

250gpolohrubé mouky
150gcukr krupice
1prášek do pečiva
2vejce
1dlvody
2dlolej (máslo)
švestky
100gmletého máku
1 lžícemoučkového cukru
0,5 lžičkyskořice

Drobenka

75gmásla
75gcukr krystal
150ghrubé mouky

Postup přípravy

Smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, vejce, vodu a olej. Těsto nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto pokládejte vypeckované a na čtvrtiny rozkrájené švestky. Smíchejte mák, moučkový cukr a skořici a posypte švestky.

Z másla, cukru a hrubé mouky rukou vypracujte drobenku a posypte jí buchtu.

Vložte do předehřáté trouby na 180C a pečte asi 35 minut.

Tip: Já na čas nehledím. Zásadně se řídím tím, že do buchty zapíchnu špejli a až ji vytáhnu čistou, je hotovo. Buchtu dám chladit na balkon a hlídám ji před nedočkavci.

Dobrou chuť.