Včelí úly

Ingredience

4x160gpiškot
4x50gořechů
4x160gmoučkov. cukru
4x1PL kakaa
4x60gmásla
4x3PL mléka
4x1PL rumu

Krém

150gmoučkového cukru
150gmásla
1žloutek
1 lžícerumu

Poleva

100gOrion čokoláda na vaření
30gmásla
3 lžícevody

Postup přípravy

Piškoty a ořechy nastrouhat v robotovi. Smíchat s cukrem a kakaem.

Vysypat na vál, přidat rozehřáté máslo (ne tekuté!), mléko a rum. Zpracujeme 4 dávky těsta, zabalíme do folie a strčíme na noc do lednice.

Druhý den udělat úly a nechat uschnout.

Další den ušlehat krém a nalepit na piškoty.

Další den rozehřát čokoládu a máslo (nad horkou vodou), přidat vodu, vše pořádně rozmíchat a úly natřít polevou.

Dobrou chuť.