| 2 hrnky | hladké mouky |
| 1 hrnek | polohrubé mouky |
| 1,5 hrnku | cukru |
| 3 lžíce | kakaa |
| 1 | čokoládový puding (prášek) |
| 1 | vanilkový cukr |
| 1 | prášek do perníku |
| 1 | prášek do pečiva |
| 1 lžička | mleté skořice. |
| 2 hrnky | mléka |
| 1 hrnek | oleje |
| 2 | vejce |
| 3 lžíce | rumu (i víc) |
| 3 lžíce | marmelády (lze i povidla) |
Plech vyložíme pečícím papírem, zapneme troubu. Smícháme v míse všechny sypké suroviny. Zvlášť v misce rozšleháme tekuté suroviny a vlijeme je do mísy s moukou atd. Směs vlijeme na plech a pečeme při 180 stupních (horkovzduch 160 st.) asi 25 minut.
Tip 1: Já na čas nehledím. Zásadně se řídím tím, že do buchty zapíchnu špejli a až ji vytáhnu čistou, je hotovo. Buchtu dám chladit na balkon a hlídám ji před nedočkavci.
Tip 2: Do těsta můžeme přidat i nasekané oříšky, rozinky apod. – dle chuti.
Dobrou chuť.