Božský perník

Ingredience

2 hrnkyhladké mouky
1 hrnekpolohrubé mouky
1,5 hrnkucukru
3 lžícekakaa
1čokoládový puding (prášek)
1vanilkový cukr
1prášek do perníku
1prášek do pečiva
1 lžičkamleté skořice.
2 hrnkymléka
1 hrnekoleje
2vejce
3 lžícerumu (i víc)
3 lžícemarmelády (lze i povidla)

Postup přípravy

Plech vyložíme pečícím papírem, zapneme troubu. Smícháme v míse všechny sypké suroviny. Zvlášť v misce rozšleháme tekuté suroviny a vlijeme je do mísy s moukou atd. Směs vlijeme na plech a pečeme při 180 stupních (horkovzduch 160 st.) asi 25 minut.

Tip 1: Já na čas nehledím. Zásadně se řídím tím, že do buchty zapíchnu špejli a až ji vytáhnu čistou, je hotovo. Buchtu dám chladit na balkon a hlídám ji před nedočkavci.

Tip 2: Do těsta můžeme přidat i nasekané oříšky, rozinky apod. – dle chuti.

Dobrou chuť.