2 hrnky | hladké mouky |
1 hrnek | cukru |
1 hrnek | mléka pokojové teploty |
0.5 hrnku | oleje nebo másla |
2 | celá vejce |
1 | prášek do pečiva |
1 tvaroh ve vaničce | |
1 hrnek | cukru krupice |
1 | vanilkový cukr |
1 | vanilkový pudink prášek |
2 | celá vejce |
0,5 hrnku | mléka |
povidlí nebo marmeláda |
Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse.
V druhé míse si zpracujeme tvarohovou náplň. Opět vše smícháme dohromady.
Na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů.
Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce.
Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta a dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160 °C dozlatova, je opravdu výborná a chutná podobně jako hanácké koláče.
Dobrou chuť.