Tvarohová buchta s povidlím

Ingredience

2 hrnkyhladké mouky
1 hrnekcukru
1 hrnekmléka pokojové teploty
0.5 hrnkuoleje nebo másla
2celá vejce
1prášek do pečiva

Tvarohová náplň

1 tvaroh ve vaničce
1 hrnekcukru krupice
1vanilkový cukr
1vanilkový pudink prášek
2celá vejce
0,5 hrnkumléka
povidlí nebo marmeláda

Postup přípravy

Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse.

V druhé míse si zpracujeme tvarohovou náplň. Opět vše smícháme dohromady.

Na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů.

Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce.

Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta a dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160 °C dozlatova, je opravdu výborná a chutná podobně jako hanácké koláče.

Dobrou chuť.