Kynutá buchta s makovou náplní a marmeládou

Ingredience

450gpolohrubé mouky
200gmléka
40gčerstvého droždí
4 lžícecukru moučka
50mlmásla
2žloutky
špetka soli
1vejce na potření před pečením

Náplň

[TITLE]Náplň:[/TITLE][TABLEI]
200gmletého máku
100gšvestkových povidel
100gdomácí rybízové marmelády
100-300mlpolotučné mléko podle potřeby
cukr moučka podle chuti

Postup přípravy

Dáme do mísy mouku a uděláme jamku, do které nalijeme vlažné mléko, nadrobíme droždí, přidáme cukr a posypeme troškou mouky. Počkáme, až vzejde kvásek, přidáme žloutky, špetku soli a olej. Zpracujeme těsto, aby nebylo lepivé a necháme částečně vykynout.

Spaříme mák horkým mlékem a přidáme povidla. Kdo chce, může přidat trochu cukru.

Těsto rozdělíme na 4 stejné části a vyválíme jednotlivé obdélníkové pláty. Položíme první na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a namažeme polovinou makové náplně. Dáme další plát těsta a namažeme marmeládou. Na další plát dáme zbytek makové náplně a zakryjeme posledním plátem těsta.

Potřeme rozšlehaným vajíčkem.

Vložíme na 15 minut do trouby ohřáté na 60°C, poté zvýšíme teplotu na 80 °C a upečeme dozlatova (cca 30 minut).

Dobrou chuť.

Fotogalerie