Hospodský vepřový guláš

Ingredience

800gvepřového masa z plecka
400gcibule
3 lžícevepřového sádla
sůl
celý kmín
mletá červená paprika
mletý černý pepř
pár kuličeknového koření
1bobkový list
2 lžícehladké mouky
špetkasušené majoránky
1 kostkamasového vývaru
3 stroužkyčesneku
1 lžícerajčatového protlaku

Postup přípravy

Hospodský vepřový guláš podáváme s chlebem nebo s knedlíkem jako výborné syté hlavní jídlo. Máme-li rádi pikantnější jídla, můžeme ho dochutit nakonec ještě pokrájenou feferonkou.

Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dohněda. Pak přidáme mletou papriku, kmín a vepřové maso nakrájené na kostky. Zprudka, ale krátce osmahneme a hned zalijeme vodou, aby dlouhým smažením paprika nezhořkla. Maso by mělo být skoro ponořené ve vodě. Přidáme bobkový list, pepř, nové koření a rajčatový protlak. Přivedeme k varu a přikryté zvolna vaříme asi hodinu. Vodu přidáváme pouze až se úplně vyvaří.

Když maso změkne, přilijeme horkou vodu podle toho, kolik má být omáčky. Vložíme nasekanou kostku masového vývaru a zahustíme hladkou moukou rozšlehanou ve vodě. Necháme odkryté ještě zvolna vařit asi čtvrt hodiny a nakonec přidáme utřený česnek a majoránku a podle chuti osolíme.

Dobrou chuť.

Inspirace čerpána zde