Karlovarský knedlík z hotelu Pupp

Ingredience

250gstarší housky
100ghrubé mouky
2vejce
200mlmléka
petrželová nať
sůl
muškátový oříšek

Postup přípravy

Napřed nakrájíme housku na kostičky.

V misce smícháme mléko se žloutky, přidáme sůl, muškátový oříšek a pak hrubé mouky tolik, aby vzniklo trošku tužší těstíčko.

Nakonec doplníme petrželkovou nať a těstíčko nalijeme na nakrájenou housku. Promícháme a necháme chvíli odpočinout.

Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten pak vmícháme do těstíčka s houskou.

Vytvarujeme válcové šišky a zabalíme je do potravinové fólie, kterou v krajích zavážeme. Fólii jemně propícháme a knedlík dáme zhruba na 25 minut vařit.

Dobrou chuť.

Inspirace čerpána zde