| 250g | starší housky |
| 100g | hrubé mouky |
| 2 | vejce |
| 200ml | mléka |
| petrželová nať | |
| sůl | |
| muškátový oříšek |
Napřed nakrájíme housku na kostičky.
V misce smícháme mléko se žloutky, přidáme sůl, muškátový oříšek a pak hrubé mouky tolik, aby vzniklo trošku tužší těstíčko.
Nakonec doplníme petrželkovou nať a těstíčko nalijeme na nakrájenou housku. Promícháme a necháme chvíli odpočinout.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten pak vmícháme do těstíčka s houskou.
Vytvarujeme válcové šišky a zabalíme je do potravinové fólie, kterou v krajích zavážeme. Fólii jemně propícháme a knedlík dáme zhruba na 25 minut vařit.
Dobrou chuť.
Inspirace čerpána zde