Vše (87) Buchty (24) Bábovky (12) Večeře (24) Pomazán. (5)
Optigrill (10) Ostatní (12)      

Karlovarský knedlík z hotelu Pupp



Ingredience:


250gstarší housky
100ghrubé mouky
2vejce
200mlmléka
petrželová nať
sůl
muškátový oříšek

Postup přípravy


Napřed nakrájíme housku na kostičky.

V misce smícháme mléko se žloutky, přidáme sůl, muškátový oříšek a pak hrubé mouky tolik, aby vzniklo trošku tužší těstíčko.

Nakonec doplníme petrželkovou nať a těstíčko nalijeme na nakrájenou housku. Promícháme a necháme chvíli odpočinout.

Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten pak vmícháme do těstíčka s houskou.

Vytvarujeme válcové šišky a zabalíme je do potravinové fólie, kterou v krajích zavážeme. Fólii jemně propícháme a knedlík dáme zhruba na 25 minut vařit.
Inspirace čerpána zde