Škubánky s mákem

Ingredience

1 kgsyrových brambor[TDI]
špetkasůl
250ghrubé mouky
200gmáslo
150gmák
200gmoučkový cukr

Postup přípravy

Oškrábané brambory opláchneme ve vlažné vodě, překrojíme v půli, zalijeme vodou, osolíme a vaříme téměř doměkka.

Vodu z brambor zpola scedíme, obrácenou vařečkou uděláme v bramborách několik otvorů, zasypeme hrubou moukou a pod poklicí necháme na mírném ohni vařit (pařit).

Pak brambory rozšťoucháme a rozmícháme, aby bylo těsto hladké.

Z takto připraveného těsta vykrajujeme noky lžící, kterou namáčíme v rozehřátém másle a klademe je na teplé talíře.

Jednotlivé porce posypeme mletým mákem, moučkovým cukrem a omastíme rozehřátým máslem.

Dobrou chuť.