Štola

Ingredience

500gpolohrubá mouka
1 balíčekkypřicí prášek
2vejce
250gtučný tvaroh
150gcukr
125gmáslo
100gmandle
2 balíčkyvanilkový cukr
50grozinky

Na potření a posyp

máslo
cukr moučka

Postup přípravy

Rozinky přes noc namočíme do rumu.

Mouku s kypřícím práškem prosejeme na vál. Do středu uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce. Přidáme ostatní suroviny. Tvaroh, cukr, pokrájené máslo, mandle, vanilkový cukr, rozinky máčené v rumu.

Rukama vypracujeme tuhé těsto, které necháme 1/2 hodiny rozležet. Potom z něj vytvarujeme štolu.

Moučník pečeme ve středně předehřáté troubě asi 1 hodinu. Hotovou štolu potřeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.

Dejte vychladnout na balkon.

Dobrou chuť.

Inspirace čerpána zde

Fotogalerie