500g | polohrubá mouka |
1 balíček | kypřicí prášek |
2 | vejce |
250g | tučný tvaroh |
150g | cukr |
125g | máslo |
100g | mandle |
2 balíčky | vanilkový cukr |
50g | rozinky |
máslo | |
cukr moučka |
Rozinky přes noc namočíme do rumu.
Mouku s kypřícím práškem prosejeme na vál. Do středu uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce. Přidáme ostatní suroviny. Tvaroh, cukr, pokrájené máslo, mandle, vanilkový cukr, rozinky máčené v rumu.
Rukama vypracujeme tuhé těsto, které necháme 1/2 hodiny rozležet. Potom z něj vytvarujeme štolu.
Moučník pečeme ve středně předehřáté troubě asi 1 hodinu. Hotovou štolu potřeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.
Dejte vychladnout na balkon.
Dobrou chuť.
Inspirace čerpána zde