| 4 | kuřecí prsní řízky | 
| 1 | velká cibule | 
| 20dkg | krájené anglické slaniny | 
| 25dkg | cihly 30 vcelku | 
| 1 kelímek | zakysané smetany | 
| Sůl | |
| Pepř | |
| Oregano nebo Provencálské koření | |
| 1 lžíce | kečupu | 
Na pánvi osmahnout do sklovata na drobno nakrájenou cibulku, přidat nakrájenou slaninu a restovat, potom přidat nakrájené kuřecí a restovat do zlatova (trvá to dlouho, pustí vodu).
Přesypat na pekáč, osolit a opepřit.
V hrnku smíchat zakysanou smetanu, velkou špetku oregana, kečup a vodu (2cm na dně hrníčku). Zamíchat a nalít na maso.
Posypat strouhanou cihlou a dát do 180°C předehřáté trouby zapéct.
Hotovo je, když cihla zhnědla.
Podáváme s rýží, bramborami nebo kroketami.
Dobrou chuť.