Vše (84) | Buchty (23) | Bábovky (11) | Večeře (23) | Pomazán. (5) |
Optigrill (10) | Ostatní (12) |
Pětková bábovkaIngredience:
Postup přípravyMáslo rozehřát v mikrovlnce a spolu s oběma cukry a žloutky našlehat do hladka. Přidat mouku a prášek do pečiva. Nakonec rukou zašlehat sníh z bílků. Vymazat bábovkovou formu máslem, vysypat moukou, přebytek mouky vysypat. Těsto nalít do formy a dát do předehřáté trouby na 160°C. Pokud děláte bábovku s kakaem, dejte mouky o 3 lžíce méně. Polovinu těsta odlijte do formy a do zbytku zašlehejte kakao. Péct tak dlouho, dokud zapíchnutá špejle není po vyjmutí čistá. Potom odnést na balkon, po 10 minutách vyklopit na talíř a nechat vychladnout úplně. Poznámka: Bábovku jsem nazval pětkovou proto, že máslo, mouka a cukr je pěti násobkem počtu vajec. Takže do menší formy lze udělat bábovku z např. tří vajec, potom dávka mouky, másla a cukru je 3x5dkg místo 5x5dkg. |
![]() |
![]() |
![]() |